Werken met EASE

In informatieschermen wordt informatie weergegeven, aangemaakt en bewerkt. Leer hoe de interface van EASE in elkaar zit, hoe je een scherm opbouwt met frames en hoe je de informatie in de frames zo optimaal mogelijk kunt weergeven. Met verschillende schermen samen kun je zelfs processen en workflows configureren.

EASE handleidingen zijn met een wachtwoord toegankelijk voor onze (potentiële) klanten. Vraag toegang aan door contact met ons op te nemen.

Interface rondleiding

Leer hoe de interface van EASE in elkaar zit op basis van een eenvoudig stappenplan met duidelijke screenshots.

Bekijken

Informatie in frames aanpassen

Leer hoe je het overzichtsframe en detailframe geheel naar je eigen hand zet. Verberg overbodige informatie en structureer de belangrijke informatie. Verberg knoppen die je niet gebruikt.

Bekijken

Scherm bouwen met frames

Leer hoe je schermen opbouwt met frames. Deze handleiding bevat een introductie tot de scherm configurator en de mogelijkheden om frames naar wens te positioneren.

Bekijken

Schermen beheren

Sla je werkschermen gestructureerd op in schermgroepen. Leer schermgroepen en werkschermen aanmaken, hernoemen en verplaatsen.

Bekijken

Basisfuncties van een overzichtsframe

Leer hoe je grote datasets kunt sorteren en filteren, hoe je velden kunt wijzigen en andere handige functies van het overzichtsframe.

Bekijken

Geavanceerde functies van een overzichtsframe

Leer de krachtige functies van het overzichtsframe kennen waarmee je kunt groeperen, informatie kunt vastzetten tijdens scrollen en bewerkingen op cijfers kunt uitvoeren.

Bekijken

Basisfuncties van een detailframe

Leer hoe je richtext functionaliteit kunt gebruiken om opmaak en afbeeldingen aan velden toe te voegen en hoe je documenten kunt up- en downloaden.

Bekijken

Workflows configureren

Leer hoe je schermen kunt samenstellen voor medewerkers. Zet de schermen op slot om standaard workflows te forceren die passen bij de bedrijfsprocessen.

Aan deze handleiding wordt gewerkt

Haal alles uit EASE – Tips & Tricks

Leer hoe je EASE kunt gebruiken met meerdere monitoren, hoe je frames full-screen kunt weergeven, hoe je meer kunt doen met je toetsenbord en minder met je muis.

Aan deze handleiding wordt gewerkt

Wijzigingshistorie bekijken

Leer hoe je kunt traceren welke informatie wanneer door welke gebruiker is gewijzigd, welke bewerking er is geweest en wat de oude waarde was.

Bekijken

Informatie exporteren en importeren

Leer hoe je (relationele) data kunt exporteren en nieuwe en/of bewerkte datasets weer kunt importeren in EASE.

Aan deze handleiding wordt gewerkt

Rapportages genereren

Leer hoe je met een krachtige templatetaal, gecombineerd met HTML en CSS snel een rapportage kunt genereren met de data uit EASE.

Bekijken

Beheerderpaneel

Werkruimtes configureren

In het beheerderpaneel vind je alle krachtige gereedschappen om je datamodel te bouwen, rollen en gebruikers te beheren en restricties op zowel informatie als functies toe te voegen. Leer hoe je binnen no-time een volledig functionele werkruimte bouwt voor de hele organisatie.

Eenvoudig datamodel bouwen

Leer hoe je eenvoudige datamodellen in EASE kunt maken. Voeg velden toe aan tabellen en leer relaties leggen tussen tabellen.

Bekijken

Rollen en gebruikers configureren

Leer hoe je rollen kunt aanmaken en de hiërarchie kunt beheren. Beheer vervolgens welke gebruikers welke rol invullen.

Bekijken

Privileges van tabellen en velden configureren

Leer hoe je per rol data-privileges kunt instellen, hoe de hiërarchie van rollen privileges beïnvloed en welke invloed wijzigingen in het datamodel hebben op de privileges.

Bekijken

Privileges van functies configureren

Leer hoe je per rol functie-privileges kunt instellen, hoe de hiërarchie van rollen privileges beïnvloed en hoe je snel veel privileges kunt instellen.

Bekijken

Geavanceerd datamodel bouwen

Leer hoe je geavanceerde datamodellen in EASE kunt maken met boom-structuren en koppeltabellen voor many-to-many relaties.

Aan deze handleiding wordt gewerkt

Gebruikersaccounts

Alles over registreren, inloggen en het beveiligen van gebruikersaccounts.

Two Factor Authentication (2FA) instellen

Leer hoe je je gebruikersaccount kunt beveiligen met een extra beveiligingslaag.

Bekijken

Wachtwoord wijzigen of herstellen

Leer hoe je je wachtwoord kunt wijzigen of herstellen indien je het wachtwoord kwijt bent.

Bekijken

Account instellingen

In deze handleiding worden de verschillende opties die je in de account-instellingen kunt wijzigen toegelicht.

Aan deze handleiding wordt gewerkt

Documentgenerator

Document templates bouwen

De documentgenerator is een krachtige tool waarin door middel van templates documenten kunnen worden gegenereerd. Een template bouw je eenmalig, waarna je hetzelfde document oneindig vaak kunt exporteren met daarin de informatie uit de EASE database. Op deze manier kun je ontwerpdocumenten, contractdocumenten, voortgangsrapportages, actielijsten en nog veel meer genereren met één druk op de knop.

Opzetten document template

Leer hoe je in een lege document template een nieuwe, kale document structuur kunt opzetten door middel van HTML en CSS voor op maat gemaakte documenten.

Bekijken

Informatie uit database ophalen

Leer hoe je met krachtige functies informatie uit de database van de werkruimte kunt halen. Op basis hiervan genereer je altijd documenten met actuele informatie.

Bekijken

Kop- en voettekst toevoegen

Leer hoe je in de template van de documentgenerator een kop- en voettekst kunt maken die verschijnt in de export naar Microsoft Word.

Bekijken