Inloggen

Om EASE te kunnen gebruiken heb je een account nodig. Ervan uitgaande dat je die hebt kun je inloggen door je emailadres en bijhorend wachtwoord in te vullen. Klik vervolgens op “Inloggen”.

Heb je nog geen account? Door op “Registreren” te klikken kun je je bedrijf registreren en EASE 30 dagen gratis uitproberen. Lees hier meer over deze trial-periode en licenties.

Rol selecteren

Kies via het klapmenu rechtsboven vanuit welke rol je EASE wilt gebruiken. Er kunnen meerdere opties zichtbaar zijn. Dat betekent dat je meerdere rollen hebt. In het menu kun je zien tot welke werkruimte de rol behoort en bij welk bedrijf of organisatie de werkruimte behoort.

Beheerders van bedrijven of organisaties zullen in dit menu de beheerpagina van de desbetreffende bedrijven of organisaties tegenkomen. Deze zijn te herkennen aan een tandwielicoon voor de tekst.

Gebruikersprofiel

Klik op het persoon-icoon onderaan het linker zijmenu (zie de rode cirkel). In het gebruikersprofiel kun je de standaardtaal van EASE wijzigen. Er is keuze uit Nederlands of Engels. Verder kunnen hier zaken zoals het wachtwoord worden gewijzigd en voorkeuren voor (het gedrag van) de interface worden ingesteld.

Adminpaneel

Gebruikers met beheerderrechten kunnen via het tandwielicoon onderaan het linker zijmenu het beheerderpaneel van de werkruimte openen. In het beheerderpaneel kan het datamodel worden aangepast, rollen en gebruikers worden beheerd en privileges worden toegekend. Ook binnen het beheerderpaneel gelden privileges, dus het kan zijn dat een gebruiker met beheerderrechten slechts toegang heeft tot enkele functies.

Zijmenu

Informatie beheren doe je met werkschermen. Klik op het werkscherm-icoon in het zijmenu aan de linkerkant om naar de werkschermen te gaan (zie rode cirkel). Hoewel werkschermen er door de frames er telkens anders uit zullen zien, is de basis-layout altijd hetzelfde. Schermen beheren en frames aanmaken doe je allemaal binnen het zijmenu:

Schermen (groen gemarkeerd)
In het bovenste deel van het zijmenu bevinden zich de opgeslagen schermen en schermgroepen. Hier worden bestaande schermen geopend, maar kunnen ook nieuwe schermen worden opgeslagen. Schermgroepen, herkenbaar aan het folder-icoontje, kunnen in- en uitgeklapt worden door erop te klikken.

Scherm configurator (oranje gemarkeerd)
In het onderste deel van het zijmenu bevindt zich de scherm configurator. Met de scherm configurator kunnen frames aan het scherm worden toegevoegd om informatie en relationele informatie weer te geven.

Frame functies

Informatie binnen de frames manipuleren doe je met de knoppen in de groene header van het frame. Met de knoppen kunnen nieuwe items aan de lijst worden toegevoegd, bestaande items gedupliceerd of verwijderd en kan de gehele dataset uit dat frame worden geëxporteerd. Ook is het importeren van grote aantallen nieuwe items mogelijk. Twijfel je over de betekenis van een icoon? Door de cursor boven een knop stil te houden, zal er een functieomschrijving worden weergegeven.

De knoppen zijn niet altijd (allemaal) zichtbaar. Dit kan komen door een gebrek aan rechten voor de desbetreffende rol, maar ook door de frame-instellingen.

Uitloggen

Klik op het aangegeven icoon linksonder in het zijmenu om uit te loggen.