Hoe worden prijzen berekend?

De prijzen van EASE zijn opgebouwd op basis van werkruimten en de daaraan gekoppelde (unieke) gebruikers, plus eventueel een Service Level Agreement (SLA). Een gebruiker die gekoppeld is aan meerdere werkruimten telt slechts één keer mee in de telling. Sommige licenties bevatten een limiet op het aantal werkruimten en/of gebruikers die aangemaakt kunnen worden. Deze limieten worden softwarematig opgelegd.

Voorbeeld 1

Een bedrijf met een business-licentie gebruikt 3 werkruimten met in elke werkruimte 5 gebruikers. Omdat enkele gebruikers zijn gekoppeld aan alle drie de werkruimten, komt het totaal aantal unieke gebruikers niet op 15, maar op 10 gebruikers. De prijsberekening is dan als volgt:

Omschrijving Maandelijkse kosten per stuk Aantal Totaal
Werkruimte €50 3 €150
Unieke gebruikers €10 10 €100
SLA €300 1 €300
Totaal €550/mnd

Voorbeeld 2

Een projectorganisatie met een project-licentie gebruikt 1 werkruimte met 45 gebruikers. De prijsberekening is dan als volgt:

Omschrijving Maandelijkse kosten per stuk Aantal Totaal
Werkruimte €50 1 €50
Unieke gebruikers €15 45 €675
SLA €500 1 €500
Totaal €1225/mnd

Kan ik mijn licentie wijzigen?

Zowel een upgrade als een downgrade van licenties is mogelijk. Bij een downgrade moet gekeken worden of het huidige aantal werkruimten, rollen en gebruikers niet de limieten van de nieuwe licentie overschrijdt. Daarnaast dient een eindafrekening plaats te vinden. Bij een upgrade geldt dit niet en is de wijziging nog sneller geregeld. Neem in beide gevallen contact met ons op, we helpen je graag verder.